Alla inlägg under december 2009

Av Ida R Nilsson - 16 december 2009 11:47

Det är verkligen blandade känslor idag. Firade födelsedagen igår och imorgon är det begravning. Jag hade tänkt ta mig till ams idag men jag tror att det får vänta till nästa vecka. Tror jag håller mig hemikring idag.. Finns mycket att pyssla o fixa här..


På tal om något helt annat så har Myrrah fått fång igen  (Svens ponny som står hos min mamma medan Prinsen är här). Stackars lillgumman =( Hon ska i alla fall få medicin och tårna kortade så det inte blir rotation. Läskiga grejjer det där. Så Myrrah o Spira får sussa inne över julen (1 vecka). Spira får ju vara ute en del men Myrrah har utegångsförbud. Mamsen kommer snart hit o hämtar torr hö.


Av Ida R Nilsson - 15 december 2009 22:13

Si så där ja, då har lillflickan fyllt 27år ;-D Jag pratade med mamsen i natt där vid halv ett och hon berättade att vid den tiden för 27år sedan vandrade hon fram o tillbaka, upp å ned för trappen efter att du druckit olja så att jag skulle hinna födas före jul! haha Å det funkade visst, jag "ploppa" ut lite tidigare än beräknat.


Har idag hämtat hem möbler och lite annat från fammo & pappa, samt ett kylskåp från Karlsson innan det var dags för kalas :D Släkten trillade in en efter en å även Karlsson, men hon är ju som en i familjen ;P Vi har fikat massa gött å så har jag fått finfina plesänter. hihi. En fin spark med "hög rygg" som passar mig som är lång, julfina grytlappar som mommo virkat å en tekanna med "flipp" och ej skruvlock ;D Härligt! Har försökt gasa med sparken men det är lite dåligt före fortfarande.. Förresten så fick jag en cykel/spark-korg från fammo som blir prima på sparken när posten ska hämtas :D Dessutom är det lite kortare medar "baktill" på sparken så det är enklare att ha med Prollan (så hon inte råkar trampa på dom). hihi. Jag har aldrig sett nån liknande tidigare heller, måste fota en bild o visa imorgon :D


Nu ska här slappas!

Av Ida R Nilsson - 14 december 2009 09:30

Lusse-mys även idag. På Svens dagis :D Vår pepparkakspojke


  


Morgonens roligaste kommentar kom från en liten lucia-flicka på dagis. Hon kom in med en till luciaflicka till Sven och 2andra pepparkakskompisar å sa lite lagom "uppstudsigt":

- Men kolla! Här är Värsta pepparkaksgubbarna! Ha!


  



Ja dom var så jädrans söta hela bunten! hihi


När vi kom hem så blev jag uppvaktad :D Sven o Andreas sjöng Ja må hon leva å så fick jag ett paket å ett kort :D Jag fick ett par superfina fodrade tretorns i låg modell. Helt perfekt! :D Precis som jag ville ha! hihi  


Nu slöar vi alla i vardagsrummet i väntan på att Sven ska hämtas.. Väldans tråkigt :( Han har ju varit i dryga 3 veckor den här gången. Givetvis måste han ju få vara hos sin mamma också men men.. När han kommer hem igen är det dags för ett sent julfirande, å det blir ju skojj! hihi


Vi måste titta till Myrrah sen, hon är visst inte riktigt kry..

Av Ida R Nilsson - 13 december 2009 20:32

Lusse-firande i bygdegården i kväll, jättemys! Sven var bara för söt, kunde inte vara stilla en sekund :D hihi Hanvar pepparkakasgubbe med ett tärnljus :D


Prollan var med på en prom med mig å Ridde idag, det var inte så halkigt i skogen. Å hon e ju försiktig så det gick fint.

Av Ida R Nilsson - 13 december 2009 00:20

Ojoj det börjar bli riktigt fint i köket. Elementen är tvättade och tillbaka på rätt platser så även kablar, uttag, gardinstänger (bytte) och möbleringen har blivit lite annan än tidigare (förstås.. jag bor ju här i huset..) MEN jag lägger inte ut nån bild, ni får se när ni kommer hit. Det blir en överraskning!


Nån som har en fin tv-bänk till övers? eller nått som kan bli en tv-bänk? Vi ska nämligen hämta hem en ny möbel till vardagsrummet. Farmors underbart fina hörnskåp som hennes farfars far (blev det rätt nu?) byggt, det härstammar alltså från Niemisel. Som ett roligt tillägg så byggde denne man även sin egen kista ;D Ska det bli rätt får man göra det själv. Eller? :D


En uppdatering om de där kreaturen som vistas i hagen på vår gård:

* Prollan, Min 19-åriga vbl-tant som fyller sin funktion som "den vise" för snorungarna. Hon för lugn och stabilitet till de andra. Hänger med på nån promenad ibland.

* Dagg, Andreas 4åriga pojke som körs å rids

* Prinsen, min mammas 3åriga pålle. Inkörd o ska ridas in efter nyår.

* Stråla, Lindas 3åriga flicka som står här för att få umgås med andra unghästar. Åker vidare till inkörning i Storsien i feb/mars


Ååå fick en kommentar av Paula att berätta mer om Aniara och det gör jag ju Mer än gärna! Jag hittade henne på en annons strax före midsommar och blev blixtkär, ringde 20min efter att annonsen kommit in och bestämde mig i princip direkt i telen att boka tåg o åka ner men var ju tvungen att kolla lite praktiskt först. Å folket som äger henne var/är jättetrevliga och har inte allt för olik syn på hästeriet mot vad jag har så det kändes bra. kolla www.nordsvensk.eu

Anledningen till att jag måste vänta så länge är att hon har ett föl vid sidan som måste bli avvant. Jag har låtit henne ombetäckas på fölbrunsten men det blev tyvär inget. Å sen när man väl kunde kolla dräktighet så fick de ringorm i stallet så det blev inge mer..

Aniara är westernriden men ej så utbildad, mest van skog o mark. Har varit iväg på en clinic och fortsätter att utbildas 2dagar i veckan. Hon är väldigt lugn o trygg, väl hanterad. 155cm hög, född -04, bruksnordis, mörkt gulbrun. Hon är dock inte inkörd så det får vi fixa när hon kommer :D

Jag har hunnit vara till henne 3 omgångar. Först i börja av sommaren, sen på vår "bröllopsresa" i augusti haha och så nu i november.

Vad ska jag mer berätta?

Av Ida R Nilsson - 12 december 2009 17:53

Morgonstund i hagen :D



Å tårtknepet funkade, det piggade upp =D Å alla var på gott humör på kalasandet så det var riktigt roligt! Å jag fick kuvert, ittala ljuslykta och en blomma =D Sven hade underhållning för oss, spelade lite piano och sjöng bä bä vita lamm och blinka lilla stjärna. Jädra sötunge! Farmor var piggare den här gången å skojjade o skrattade. Fast efter 2timmar behövde hon lägga sig å vila.

Jag fick min pappa att fastna på bild, fast det ser ut som om han håller på somna..

Å så goa fammo =D    

Av Ida R Nilsson - 12 december 2009 09:15

Just nu är jag bara så jäkla trött. Var vaken tidigt igår efter bara några timmars sömn, tanken var att "vända tillbaka" dygnet. Det resulterade enbart i en kort natt till. Somnade typ 00, vaknade 00.30, upp på toa o la mig igen men somnade inte om, steg upp 01.30 och gick till vardagsrummet.. Ett tag efter 03 kände jag att jag kanske kunde somna så jag gick upp igen. Jo det tog bara en halvtimme eller så. Sov nån minut sen vaknade jag av att Sven kom upp.. å så låg jag vaken igen i evigheter långt efter att han till slut somnat om. Vaknade och vred mig resten av "natten". Gav upp på morgonsidan o gick å duscha.


Så dä ja, det var en hel ointressant redovisning om stackars mig som inte kunnat sussa. ojoj! Rafflande. Men i natt kanske det går bättre..


Jaha, idag blir det kalas hos fammo. Å med lite tårta i magen kanske man piggnar till ;D Jag har hoppet uppe i alla fall :D Sen i kväll ska vi fixa fint i köket :D Nu längtar jag efter att måla kontoret åxå. Konstigt nog har jag något emot orange medaljongtapet från svunnen tid, det gör mig illamående och jag har inga planer på att spara en gnutta av det på väggen. Men, först koppla av med jul!


Nästa målarprojekt blir stallet (efter jul) Tiden går alltid fort fram till nyår å då är det bara en månad till Aniara kommer. Å då ska stallet vara färdigt så hon o Prollan får sussa inne om nätterna :D

Jag hoppas de ska trivas tillsammans, dvs att flickan inte bråkar för mycket med tanten utan att det goas i stället. Just nu är Prollan rätt less på ungdomarna och håller sig mycket för sig själv så hon får va i fred..


  

Stråla o Prollan mumsar


Aniara efter ridtur i skogarna kring Torpesta


Nä nu ska jag & Ridde gå ut till pållarna en sväng, få oss lite friskluft så vi vaknar till :D


Over and out! 

Av Ida R Nilsson - 11 december 2009 19:44

Så där ja.. då var den ljusgrå färgen på plats i köket, båda varven klara. Bara att vänta på torkning å sen piffa till =D (tillbaka med lister, kablar osv åxå). Det känns jätteskönt! Mamsen har varit å hjälpt till idag, najjs =D Fotade nu i kväll men ljuset var så dåligt då här på kvällen, får fota bättre bilder sen..

Efter:

  


Under:


Efter:


Sven blev lite förvånad när han fick äta middag i vardagsrummet, eller ja vi åt där allihopa, köket var ju lite eee öö måleriverkstad. Så lyx ur barnsynvinkel med middag framför tvn å en tecknad film. Ja vad tusan, de e ju fredag!     

Ovido - Quiz & Flashcards